Recept: Chimichurry

20/04/2020 Ron

Chimichurri. In de Argentijnse keuken is dit toch echt een must, zeker wanneer je met vlees werkt. Dit is gewoon een standaard onderdeel wat je eigenlijk overal op elke tafel zal vinden. In mijn ogen ook een graadmeter hoe goed een Argentijns restaurant is (zeker buiten Argentinië). Is de chimichurri slecht, dan hou ik mijn hart vast voor het vlees (Gaucho’s bakte er de afgelopen keren dat ik er ging eten niks van, vlees was wel ok).

Wanneer wij dit thuis maken pakken we altijd maar gewoon een grote afsluitbare wekpot. Het gaat toch wel een keer op en je kunt het nog vrij lang bewaren. Ik lees veel recepten die met aantal gram werken. Ik vind dit niet werken met dit recept. Ik doe het meer op gevoel. Omdat de meeste mensen toch hun kruiden bij de lokale blauwe supermarkt of hun concurenten haalt, kun je de standaard zakjes kopen, dan zit je qua aantallen redelijk goed.

Qua kruiden hoef je niet streng te zijn. Ik gooi er bijvoorbeeld ook wat koriander in. Nu heb je mensen die genetisch niet in orde zijn en koriander naar zeep smaakt, dan laat je de koriander vallen en gebruik je iets meer van een andere kruidensoort.

Bosje Peterselie
Bosje Koriander
Handje Bieslook
Basilicum
Gedroogde oregano
Klein rood pepertje (na klaarmaken even proeven, te mild, gooi je er iets bij).
Teentje knoflook
Sjalotje (of kleine ui)
1 tomaat

Alles hak je fijn en stop je in de wekpot. Zorg dat je het niet TE fijn hakt, hoeft geen pesto gehalte hebben, mag wel wat grof zijn. Zelf hak ik alles met de hand, maar keukenmixer kan ook. Enige risico is dat het snel te fijn wordt gehakt.

In de wekpot giet je nu een paar eetlepels goede olijfolie en een scheutje wijnazijn. Goed roeren en even proeven. Ik vind het lekker als de azijn net een beetje de overhand heeft. Voeg ook nog wat zout en peper naar smaak toe. Vergeet niet dat vaak op je vlees ook al zout zit, dus maakt dit niet TE zout. Wat betreft dikte, zorg dat het nu wel een pesto gehalte heeft. Er zal wel wat olie naar boven drijven maar das alleen maar goed voor het bewaren, houdt dat de lucht tegen.

Als je het echt lekker wil maken, maak je dit een dag van te voren, en laat je het lekker nachtje intrekken.

, ,
Contact

Get Connected.

Heb je vragen, aanvragen of wil je wat kwijt?
Neem dan contact op!

Samenwerken met RAWCraft?

Wil je samenwerken met ons op wat voor manier ook?

Project idee?

Heb je een idee voor een leuk project wat bij ons past?

Contact